Tankespinn

Elfrid's skriblerier

Yoga-dag!

| 0 comments

Står bestandig opp med glede hver tirsdag, for da er det yoga! Gjør godt for kroppen, myker opp stive muskler og roer ned sinnet. ‘Min’ yoga er i regi av Larvik Fibromyalgiforening og jeg har gått på yoga i mange år. Må vel snart være 10 år siden vi hadde første timen. Det var her i Stavern, og det var en selsom opplevelse. hehe… Vi måtte støttes opp med puter og ruller og tepper, noen klarte ikke engang å ligge flatt på gulvet. Det var mange smertestønn og ‘rett før besvimelse’-følelse. Stillingene skulle holdes to-tre minutter, og det føles leeeeeeeenge i en stiv og støl og vrang kropp. Men dere skulle se oss nå! Nå er det ikke et smertestønn å høre, vi har lært oss yogapust og går lett fra en stilling til en annen. Kanskje ikke veldig grasiøst, men en forbedring som ikke er til å tro. Nå går vi hos Ann Hege Pedersen på Sliperiet og vi gleder oss til tirsdagene, møter opp med yogamattene våre i god tid før timen starter, sleper oss opp alle trappene og rigger oss til. Nydelig musikk og god veiledning, og belønningen kommer på slutten av timen, på med øyemaske som dufter deilig av lavendel, deilig varmt pledd over kroppen og så er det bare å roooooe ned. Ikke uvanlig at noen sovner. 🙂 Åkke som, veldig fin måte å holde ‘dumme’ kropper i akseptabel form. 🙂

En annen super ‘bivirkning’ av yoga for meg, er at jeg har lært meg å puste riktig i situasjoner hvor jeg trenger slappe godt av. F.eks. diverse undersøkelser på sykehus som en ikke akkurat gleder seg til. Har klart to undersøkelser jeg har sagt jeg ALDRI kom til å ta; koloskopi og gastroskopi (undersøkelse av hhv tarm og spiserør med slange), og attpåtil fått skryt av personalet for å være rolig og styre pusten fint. Og DET er jeg faktisk stolt av, for jeg har alltid vært en skikkelig ‘gruer’ i slike situasjoner, og så langt fra rolig det er mulig å komme. Øvelse gjør mester!  Nå vet jeg at det kanskje er noe de sier til de fleste pasienter for å roe situasjonen, men la meg nå tro at jeg klarte det her veldig bra da. 😉

 

Leave a Reply

Required fields are marked *.