Jakten på pepperkakemannen!

Hvorfor er det så vanskelig å få tak i pepperkakemenn til kaffekoppen nå for tida? På cafeer, tenker jeg på. Det eneste som fristet meg inntil kaffen i dag var en stor, deilig og tykk pepperkakemann. Kunne være pepperkakehjerte eller pepperkakekone også, bare ikke av disse små flisene du kjøper i bokser med rødt lokk.

Så ut i Stavern bar det, deilig frisk luft, julestemning med boder på byens lille torg. Husker at Jensen hadde pepperkaker i fjor før jul, men de hadde ikke åpent i dag. På Olivia har jeg spurt etter pepperkaker uten hell flere ganger nå før jul, så gikk forbi dem. Kafeen på torget var åpen. Med håp i stega gikk jeg inn og kikket ved disken, men ingen pepperkaker i sikte. Ferden gikk videre til Gule. Inget hell i pepperkakejakta der heller. Jeg har spurt etter og kikket etter pepperkakemenn hver uke i det siste, Maja på Torstrand hadde, men litt langt å gå dit. Dere må jo ha pepperkaker å servere folk før jul da! Eller har det også blitt gammeldags?

Gubben kjenner frua, og så at leppa begynte å henge litt, så vi endte med å gå til Meny (søndagsåpent her i Stavern, vet dere), og DER lå og sto det fine pepperkakemenn og pepperkakedamer, vakkert utstilt i en kurv ved siden av skolebrød og kanelboller. To damer og to menn ble med i en plastikkpose, og så vandret vi ned til Båtforeningsbua og tok en kaffekopp hos guttene der. Når en først har satt seg en smak i hue, så er det ingenting annet som nytter. 😉 Pepperkakene var gode på smak de, men for harde, måtte duppes i kaffen. Men godt var det og julestemning fikk jeg.

Nå er vi hjemme igjen, tre lys er tent på adventsstaken og det er ski på TV. Klementiner i en skål på salongbordet. Typisk adventssøndag med andre ord.  En hyggelig 3. advent ønskes dere alle! <3

Bilderesultat for pepperkakemann

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.