Dagens frokost-eksperiment!

Frokost unnagjort! Havregrøt i dag, må prøve seg fram litt. Kjøleskapsgrøt er jo så poppis, skal stå over natta.  Jeg blander den like godt på kjøkkenbenken i det jeg skal spise den. Bruker de små gryna, de blir grøtete bare ved å røre inn litt væske. Helt uten koking. Siden vi ikke bruker melk til noe annet, blir melka dårlig før kartongen er tom, så jeg gikk over til vann. Kjedelig smak. Så fant jeg for en stund siden på å bruke kaffe! Frokostsmak med en gang.

Dagens frokostgrøt-oppfinnelse besto av havregryn, kokos, gojibær, chiafrø, noen få valnøtter, bakekakao, kanel, kardemomme og honning for smakens skyld, alt "grøtet til" med kaffe fra TV-kanna. Mmmmmm. Skal ikke påstå det ser fint ut, men til frokost er det viktigste at det gir energi som varer lenge. Frokostvalg går i perioder, veldig godt med bare frukt og noen nøtter også.

Ellers har kroppen min av en eller annen grunn sluttet å "kreve" frokost. Før måtte jeg ha mat før jeg kunne gjøre noe som helst, nå trives den best uten fast føde fram til lunsjtid. Jeg lar kroppen styre det også. Noen mener vi MÅ ha frokost, andre at vi kan spise bare to måltider om dagen. Så jeg har det veldig bra med å bestemme helt SELV, være min egen ekspert, så og si. Hvilket høres veldig fornuftig ut, spør du meg, siden ingen andre i hele verden kjenner min kropp, dens begrensninger og styrker like godt som meg. Samme hvor mye eksperter de er på kropper generelt.

Enkel og grei mat, havregrynsblanding! Enkelt og greit liker jeg godt! Og ikke så verst sunt er det heller. Det kommer vel forresten an på hvilken ekspert du spør. 😉 Eller hva fordøyelsen din tåler og trenger.  I våre dager er ikke mat lenger bare mat, det er er vitenskap. Noen kikker mistenksomt på hver lille bit før de putter den i munnen. Vi må ikke la matgleden forsvinne helt i all fornuften. Det er derfor jeg prøver å finne fram til sunne (for min kropp) matvarer jeg også LIKER, og holde meg til det. Det er også viktig at det ikke krever mye tid til planlegging, forberedning og tillaging, da vet jeg at jeg ikke gidder lage det.

Så heia for den kalde kaffeutrørte havregrøten. <3

Bilde av havregrøt med linfrø og blåbær

Bilde fra Google! Som minnet meg på at jeg helt har glemt å bruke blåbær og linfrø. Skogsbærblanding også. Mmmm, utrolige muligheter når det gjelder frokostgrøt. Eplemos! Mmmmm igjen! Må nok ha meg grøt til frokost i morra også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.