DIKT med musikk til

Ja, det var da pent det, Kaja Huse. På God Morgen Norge. Jeg fikk litt backflash til avdøde Cohen. Sikkert fordi han også snakkesynger. Kan fortsatt snakke i nåtid om musikken hans, den vil jo leve videre uten hans tilstedeværelse. Etter Kaja kom det en reklame for noe såpegreier (husker iallefall et nakent ben opp av såpeskum, så et hygieneprodukt var det nok iallefall). I såpeskum-reklamen var det også en behagelig og tydelig stemme med lav musikk bak. Det ble plutselig som et dikt med musikk det også. Et reklamedikt. Det fine med dikt med musikk til er at musikken er lav nok til at en får med seg hele teksten. Det gjør jeg aldri i en vanlig poplåt. Eller sjelden. Jeg øver meg på å kutte ut bruken av ordene aldri og alltid. De passer liksom ikke inn etterhvert som en blir eldre og skjønner at livet har flere fasetter, mange nok til at "aldri" og "alltid" bør nedtones.

Bilderesultat for bilder av noter

Vet ikke for hvilken gang jeg sier takk til deg, Trine, for ditt fantastiske ordtak; "Planer er til for å endres." DET har jeg brukt ofte, og hver gang tenker jeg på deg. Kan liksom ikke gjøre det helt til mitt, uten kildehenvisning. hehe... Jeg planlegger alltid dagene mine. Selv om en jo skal LEVE I NUET, la fortid være fortid og ikke bekymre seg om fremtiden.

I dag var PLANEN å dra på trening.  Men så skjedde det, at både gubben og jeg kikket oss litt rundt her hjemme, og det har vel grodd litt igjen mens "fruen" har vært uvirksom. Når det gror igjen i heimen, gror det igjen i hue mitt også. Så, siden planer er til å endres, er min nye plan å rydde i heimen. IKKE gjøre rent. Ett lite steg av gangen. Men kanskje blir det pakket inn noen julegaver. Pose på pose med julegaver står og sperrer gangpassasjen i entreen. Og jeg ser fine bilder på Face av julepyntede stuer. Hos meg er det kun kommet stjerne i vinduet, og krans på døra. Sistnevnte er det attpåtil svigerdatter som har ordna. Så kanskje få fram litt rødt i form av nisser og kanskje en liten duk i løpet av dagen. Det medfører også innlagt trim, siden det involvering kryping rundt i skråkottet, og løfting og baling med esker og kasser.

Tilbake til å leve i øyeblikket. Jeg lever, for tiden, best i det når jeg leser og skriver. Nå for tida. Før kunne jeg ikke oppleve nået uten å komme meg ut for å drikke kaffe og skravle. Eller fly rundt i butikker. Nå savner jeg faktisk å gå turer også. Være ute i naturen. Men mitt "NÅ" rommer ikke så veldig mye. Det kan aldri et øyeblikk gjøre. En må planlgge, velge bort, planlegge, velge noe nytt. NÅ'et var fortid tidligere i morges og er fremtid senere i dag. Så NÅ'et mitt er snevert og har skiftet innhold. Sånn er det med livet, det er ikke statisk. det er om å gjøre å lage fine dikt med musikk til hver eneste dag. Helst et dikt som du skjønner, liker, som utvikler deg og gir deg gode øyeblikk og ny energi. Ikke skule så mye til diktenes Topp 100, lag dikt og musikk som snakker til sjelen din, akkurat NÅ. Små valg hver dag. Og ingen endring uten nye valg.

Og funker det ikke, så er planer til for å endres. Livet er da herlig! <3

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.