Sovepiller, venn eller fiende?

Phu.... Og sukk! Dyptfølt sådan. I dag mistet jeg mange timer av det som skulle være min egen "kose-meg-hjemme-helt-alene"-dag. Pga ei pille. Men jeg fikk flere timer ekstra søvn i gjengjeld da. 🙂

Vallergan heter "synderen".  Jeg fikk denne pillen som sovemedisin for lenge siden, selv om den opprinnelig er en allergimedisin. Ikke rart folk gikk rundt i ørska med denne i kroppen. Men altså, i natt sviktet både Sleep Well Forte og sovemusikk. Imovane har jeg gitt ei pause.

Ned til skapet på badet bar det, for å se hva annet som fantes der. En boks med Melatonin, ja. Men den sluttet å virke for mange år siden, den gav meg riktignok et helt år med vidunderlig søvn, fra første pille jeg svelget. Hadde dessverre ikke fått med meg at jeg skulle ta ei pause i bruk av den av og til, dermed ble jeg immun. Den har ikke virket siden. En annen eske sto det Vallergan på. Husket vagt at den gav meg tre uker med tung og god søvn en gang i tida. Så hvorfor sluttet jeg med den? Det husket jeg ikke. Jeg mente derimot å huske at jeg tok den veldig tidlig på kvelden, senest kl 20. Men hvorfor? Skitt au, jeg måtte få meg litt søvn. Klokka var to på natta, månen var nesten full og jeg var villig til å prøve det meste. Det neste jeg husker er at jeg våknet klokka 13 i ettermiddag! Jeg hadde sovet tungt i 10-11 timer, avhengig av når jeg sovnet. Ikke husker jeg! Kjedelig var det jo å miste en halv dag, men sånn er livet. Følte meg fin egentlig, helt til jeg skulle skrive et blogginnlegg på engelsk. Det gikk ikke, gitt! Hjernen føltes halvveis lamma. Skjønner godt at det ikke er lov å kjøre bil med slike medisiner i kroppen. Og dette dopet brukte folk mot allergi! Vi reagerer forskjellig på samme medisin, vet det, men denne slo iallefall meg tvert ut.  Eller iallefall konsentrasjons-og hukommelses-sensorene. Pluss de sensorene som roper "du må tisse". Kan ikke huske jeg har vært oppe i natt for tissepause heller. 😉

derfor sluttet jeg å bruke Vallergan, altså. Da husket jeg det. Som et forsøk skal jeg allikevel prøve den igjen en annen gang jeg er i beit for søvn, men ikke ta den senere enn klokka 20. Ei pille en må planlegg bruken av, mao. Men kjekt å ha forskjellige alternativer når søvnen må ha hjelp til å innfinne seg. Han Ole Lukkøye har det sikkert for travelt med andre "brukere". Meg overlater han stort sett til meg selv. Eller så har han gitt meg opp. 😉

Vi insomnia-vrak må alle finne vår egen vei. 🙂 Den er ofte kronglete og full av prøving og feiling. Når en tror en har funnet en løsning, slutter det å virke. Eller det virker i korte perioder. Galgenhumor er en god venn på denne veien. En veldig god venn! Og ikke minst, nå tillater jeg meg å hvile når jeg har søvnunderskudd, såsant jeg kan. Før kjempet jeg imot trøttheten, truet meg ut på trening og kaffeavtaler, og så fikk det gå som det ville. Søvnen skulle ikke styre meg! Men det gjør den enten vi vil eller ikke. Kropp og sinn blir jo gal av det, om vi kjemper for mye imot. Nå holder jeg meg hjemme, unngår å kjøre bil og bygger meg opp til neste søvnforsøk. Som inntreffer om få timer. Ønsk meg lykke til! <3

SWEET DREAMS!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.