Grrrrrrr! PASSORD -BRUKERNAVN- KODER. Trenger jeg si mer?

Har ledd mye av sitatet over, den har rusla rundt på Facebook. Felles skjebne, felles trøst.

Det er ikke mulig for ei 60 år gammel kjerring med hjernetåke å holde styr på alle disse passorda og kodene. Komplett umulig er det. Jeg har hatt spede forsøk på å notere, både i ei notisbok og på pc. Men det går i ball allikevel, det er så utrolig mange passord og koder etterhvert. Før var det bare bankkoden å holde styr på. Så kom bensinkortet, bibliotekkortet og andre bank- og visakort. I tillegg så er det passord og brukernavn på hver minste lille nettside du vil være fast bruker av. Brukernavn er noen ganger mailadressa, andre ganger telefonnummer, navnet ditt eller et medlemsnummer.

Jeg hadde i mange år et passord jeg brukte rund baut, veldig kjekt. Men så skulle det være sikrere passord, flere tegn i passordet og en blanding av bokstaver og tall, så da kunne ikke dette brukes overalt mer.

For å gjøre det enda vanskeligere, så bruker jeg nettstedene mine på flere enheter, en stasjonær pc, en bærbar pc, et nettbrett og på mobilen. Og ikke tro at det er så enkelt at du  uten videre kan bruke samme passord på samme nettsted på alle enhetene. Neida! Og har du først lært deg å bruke nettstedet på nettbrettet og forflytter deg til mobilen, så er det i tillegg som å komme til en helt annen verden. Mye frustrasjon med nettsteder på mobil, kan ikke være lett for mannefingre å bruke iallefall, med det bittelille tastaturet.

Siden nettbrettet er litt umedgjørlig for tida, så ble det her om dagen tryllet fram en gammel bærbar pc til meg. Tung å løfte, og dermed ikke SÅ bærbar. Men tastaturet er godt og stort, det er et pluss. Og armmuskulaturen får litt vekttrening. Men på denne pc'en er jeg ny bruker, dermed ligger ingen passord i minnet, så nå må jeg huske på alt ved første gangs bruk. Og dette var første gang for TANKESPINN. Passordet er nå behørlig notert og roen er gjenopprettet. Det måtte en frustasjonstelefon til. Jeg har som kjent min egen private pc-ekspert og han fungerer også som passordhukommelsen min de gangene jeg ikke har notert som jeg burde.

Hvordan enda eldre mennesker, uten privat pc-ekspert, klarer å holde styr på alt som skal til for å farte rundt på internett, det er meg en gåte. Men de fleste har vel noen ungdommer i familien med klarere hjerne, bedre hukommelse og ungdommelig pågangsmot.

Jeg har tenkt å samle alle passorda ett sted. Ett passordregister med automatisk back-up. Men gruer meg alltid til sånne konsentrasjons-oppgaver. Hjernen er en utro tjener i så måte. Da er det enklere å bruke energien på å skrive og lese. Til og med husarbeid er verdt å gjøre for å slippe å begynne på konsentrasjons-oppgaver.  Og det sier sitt om hjernekapasiteten.

Men ellers har jeg det bra! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.