Super Bowl – del 4

Det er jo ikke alt som sitter like godt i minnet etter så mange år, så om noen skulle lese dette av de som var med på turen (en kan aldri vite), så unnskyld for alt som måtte være av faktafeil i historien. 😉

Det neste jeg husker er at vi, vel framme i La Jolla hvor vi skulle bo, en vakker 'location' på utsida av San Diego, ble geleidet til en restaurant med vakker utsikt. Det var sen kveld, restauranten var stengt, men tok i mot selskapet vårt selv om det var etter avtalt tid. Det eneste jeg husker fra denne middagen er den varme luften, den deilige lukten av blomster og varme, lyden av bølgene fra stranda langt der nede under oss. Så vakkert det var med all utendørs belysningen i den mørke kvelden. Og at personalet ikke kunne skjønne at vi ba dem slå av varmelampene rundt bordet vårt. Frøs vi ikke da? Vi? Som kom fra januarkulde i Norge. Vi var i paradis! 🙂

Neste morgen våknet vi opp til typisk amerikansk frokost, pannekaker og sirup, toast og stekt egg. Kaffe og juice. Veldig uvant, men er en først 'over there' så er det bare å hive seg uti det. Neste minne er alle de laaaaaange limousinene. Noen sorte, noen hvite. De vakre omgivelsene. Alle palmene. Mengder av rosa flamingoer nede ved sjøkanten. Alle de lekre bilene, ikke minst. Øynene mine ble større og større. For ikke å snakke om de lukseriøse båtene som lå i båthavnene vi kjørte forbi med sightseeingbussen vår.

En annen overraskende opplevelse var at amerikanere var utrolig hyggelige og vennlige folk. Hadde hørt en del negativt på forhånd, men det ble ettertrykkelig gjort til skamme. Ikke minst ble jeg overrasket over hyggelige dørvakter. Tenk, jeg opplevde at de pratet hyggelig med meg, riktignok på den (som noen sier) overflatiske amerikanske måten. Hjemme hadde jeg aldri opplevd et vennlig ord fra ei dørvakt. Takke meg til overflatisk vennlighet isteden for sur 'her er det jeg som bestemmer'-strenghet som jeg var vant til fra Norge.

Jeg glemmer heller aldri en middag i San Diegos havneområde. Så vakkert det var der! Så mye utendørs belysning som lyste opp den mørke kalifornske kvelden. Og vi ble introdusert for sushi! Hadde vel knapt hørt navnet før. De mest vågale av oss prøvde oss på litt rå fisk. De andre gikk for den trygge biff-buffeten.

En annen tankevekkende opplevelse, var et feststemt San Diego. I anledning Super Bowl var gater og åpne plasser stappfulle av mennesker, laaaaange køer foran alle barer, men VET dere hva, jeg så ikke et eneste menneske som var overstadig beruset. Jeg kunne ikke tro det! Ingen mennesker som snøvlende sjanglet rundt, ingen knuffing og krangling.

Jeg ser selvfølgelig muligheten for at jeg kanskje hadde veldig rosa briller på disse dagene. Jeg sugde til meg alt, nøt det til fulle, siden jeg visste jeg så alt for snart skulle hjem til sykdom og utmattende pårørende-ansvar. Så kanskje jeg overså det negative. Men det er jo veldig deilig egentlig. 🙂

Om noen timer barker Super Bowl 2016 løs, det bringer gode minner om min opplevelse av finalen i 1998. 🙂

Kos dere med finalen, hvis dere skjønner noe av spillet. Give it a try! Ellers er det mye å følge med på utenom spillet! Hvis jeg ikke husker feil, skal både Coldplay, Beyonce og andre underholde iløpet av arrangementet. Kanskje jeg ser litt av kampen, hvis jeg allikevel ikke får sove. ;-

Yeah! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.