Vinterdag!

Anne-Sofie, den her er til deg! 🙂 Takket være 'maset' ditt, så prøver jeg meg på et innlegg igjen. Takk for hyggelig kveld i går forresten.

Våknet grytidlig til lyden av brøytebiler og brøytetraktorer. Hørtes ut som om alle sådanne tok veien forbi soveromsvinduet mitt på sin vei til parkeringsplasser og andre områder de skulle klargjøre før morgentrafikken. Fryktet et øyeblikk at all brøytetrafikken betød at det var kommet stooore mengder snø , men heldigvis var det ikke det.

Det her er mitt først innlegg i 2016. Det mest spennende for meg i dette året blir om jeg klarer å holde styr på avtalene mine. Etter mange års vegring, tok jeg før nyttår den store avgjørelsen at jeg ikke skulle gå til innkjøp av ny '7.sans', men istedet legge avtaler inn på mobilen min. Så uteblir jeg fra en avtale, har den sikkert bare forsvunnet i internett-tåka. Eller kanskje like gjerne i hjernetåka mi. Samme problem, samme resultat! Ingen av de to problemområdene er enkle å håndtere, så jeg får bare leve med det.

Selv om vi har mistet litt treninga på å tåle kulde her oppe i nord de siste åra, så er iallefall husene våre fortsatt godt isolert. Å få en kald vinter i sydligere strøk, føles nok mye kaldere enn en varm vinter hos oss. De må jo tross alt holde ut vintertemperaturer i sine kalde murhus, ofte med dårlige oppvarmingsmuligheter. Brrrrr. Og har de oppvarmingsmulighetene, har de ofte ikke råd til å bruke dem. Føler meg priviligert her jeg sitter, godt og varmt til tross for kuldegrader ute. Varmepumpa holder valgt temperatur, slipper å kle på meg lag på lag med klær for ikke å fryse.  Koppen er fylt med nytraktet kaffe og nettbrettet holder meg med selskap. Har jeg lyst til å treffe folk (blir fort litt selskapssjuk), kan jeg kle på meg tykke lag med klær, tykke vinterstøvler og sjekke om jeg må ta på brodder for å komme ned bakken i hel tilstand. Men, vet dere hva? I dag kan jeg garantere, at så sant det ikke skjer noe som gjør at jeg MÅ ut, så får jeg ikke lyst til det, jeg skal bare nikose meg her i stua mi. Bare meg, boka og nettbrettet. SÅ priviligert er jeg i vinterkulda! 🙂

So long!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.