Sommerfredag i Stavern!

Nå begynner det å lee seg i sentrum! Etter havneslengen, på vei til fredagens glass på Gule Galleriet, traff vi folk vi ikke hadde pratet med på tjue år. De hadde kommet med båt. DA er det sommer. 🙂 Det er også sommer når vi er de eneste av fredagsgjengen som trofast møter opp for å feire begynnelsen på helgen. Guttegjengen som pleier være der trofast vinteren igjennom var også borte vekk. Godt det er noen som er trofaste da! 😉 Gubben og jeg! Litteraturfestival er på gang leser og ser vi, både Horst Lier og Ambjørnsen ruslet inn døra. Sammen med mange andre som først tyter fram når sola skinner (litt). 😉 Mye skjer på Gule og ellers i Stavern i disse dager. 🙂 Nyyyyyyyyt!

Så går de gamle hjem; det er oss. Vårt uteliv fredag foregår mellom kl 18 og kl 20, sånn omtrent. Vi rigget oss til med markise og varmelampe oppe ved lysthuset, hvor vi kan nyte den nydelige utsikten mot Citadellet. Et av sommerens høydepunkt. Balsam for sjelen. Vi la hjemveien innom Meny og kjøpte med en pizza. Den smakte godt, ikke alltid vi er i matlagehumør. Mens en sitter der og kikker, med fredagsmusikk over høyttalerne, så kan en ikke unngå å se noe som ikke skal være der, midt i utsikten, dvs ugrass. Så det ble en liten lukerunde. Alt som er luket, sprer seg ikke OG alle monner drar. 🙂 Det er mitt sommer-motto! Så lenge det er liv på jorden, er det ugrass. 🙂 Ikke noe å gjøre med det. Hva er ugrass forresten? Noen mennesker blir jo også definert som ugrass, fordi de ikke er fine nok eller passer helt inn. Inn i hva! Eller de blir sett på som ugrass fordi de helt tar over og skremmer vekk alle andre. Det kan jeg jo forstå. For sånn er det med noe av ugrasset mitt, de er vakre som bare det, men de dreper jo alt initiativ fra andre like vakre, men mindre selvhevdende vekster. Jeg har allikevel litt dårlig samvittighet når jeg utrydder dem. Vekk med deg, for at det skal bli lettere for meg...  Jaja, that's life! 🙂

Nå har vi trukket innendørs, og snart er det natta her hos oss. I morra håper jeg å få med meg bokbad med Ambjørnsen på Gule. Gule BÅDE fredag og lørdag, DA er det sommer da. 🙂

Sleep well!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.