Historieløs

Begynner å lure på om jeg er historieløs, jeg! 😉 Iallefall er jeg nok veldig lite interessert i historie i forhold til mange andre. Det er det som skjer NÅ, som påvirker livet mitt her og nå som interesserer meg mest. Er ikke blind for historiens påvirkning på hvordan vi har det i dag. Absolutt ikke. Men det som har vært, er forbi. Å ta med seg forståelse av hvordan og hvorfor er nyttig, men noen ganger blir det for mye detaljer og for mye degging og ressursbruk. Synes jeg. Nær historie er i så måte mer spennende enn fjern historie. Vel vitende om at det er like mange som er uenige med meg, som de som sier seg enig.

Har opplevd flere ganger å høre en i utgangspunktet spennende fortelling fra tidligere tider, som så blir dratt ut over alle tålmodighets grenser av en overivrig foredragsholder. Når fortellingen begynner en gang på 1200-tallet og du er utslitt av kjedsomhet innen vi har kommet oss opp til 1500-tallet, DA er det en har lyst til å bite negler. Eller ikke 'en', men jeg! 🙂 Gi meg heller et kort og spesialspisset foredrag, så jeg orker følge med. Spesialspisset? Ja, dere skjønner vel hva jeg mener, ikke alltid en finner de rette orda. Pleier si til folk rundt meg, 'Ikke hør hva jeg sier, bare skjønn hva jeg mener'. Jeg glemmer både dette og hint og prater i bøtter, så får si som Ole Brum, 'det er riktig når det er inni huet mitt, men på veien ut skjer det noe'. Nå får jeg vel begynne med 'skjønn hva jeg SKRIVER' også nå. Går utifra at jeg surrer en del her også, uten å oppdage det selv. Men det var en lang skravleoimvei, tilbake til saken.

Har dere også sett det snodige i at byggeprosjekter blir stoppet så fort noen oppdager det minste spor av tidligere beboelse i området.  NOE er det artig å ta vare på, det er jeg enig i, men ett sted går grensa. Vi har jo ikke engang plass til alle de som lever å planeten nå i 2015, vi kan da ikke ta vare på hopetall  hus. bygninger, transportmidler, dyr og mennesker og annet som har eksistert i tidligere tider. Til slutt så må vi isåfall ha flere etasjer her på jorda, så får de finne et system som gjør at en kan ta heis ned til fortida de som heller vil geskjeftige seg med den. Ingen dårlig ide det!   Hmmmm.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.