Skaptrønder

Fy søren, for en fin by Trondheim er! Vi ble veldig glad i byen den gangen eldste sønn vår studerte der, og har bestandig ønsket oss tilbake.  Det tok seks år eller så, men så plutselig bød det seg en anledning. 🙂 Vi fikk et puff siden vi ble invitert med venner som skulle oppover, og vi lot oss ikke be to ganger. Det ble et gledelig gjensyn.

Tre dager gikk som en røyk. Mye en har lyst til å se og oppleve igjen. Dessverre må en gjøre et valg, både tid og krefter setter en stopper for å rekke over alt.  SAS Radisson med Nidelven som nærmeste nabo har vi bodd på før. Tvers over elva var det et nytt restaurantområde og vi fikk med oss et par måltider der. 'Egon i tårnet' rakk vi ikke besøke denne gangen, men vi svippet bortom siden vi måtte oppom Moholt for et  gjensyn med studenthybelen. Der var det bygging av nye hybelhus på gang, travel studentby Trondheim. Så måtte vi kjøre innom Harry Potter-slottet, dvs NTNU Gløshaugen. Kjekt med leiebil når en skal rekke over mye på kort tid. Et nytt sted rakk vi også som snarest innom, Ringve Museum. Besøket burde vart lenger, men vi skulle bare ha en kopp kaffe og litt i magen. Men jeg fikk kjøpt et minne, et vakkert sommerfugl-kaffekrus med 'gull'pynt. Kaffen smaker helt fortreffelig av mitt nye yndlingskrus mens jeg sitter her og skriver. 🙂

Lystenning i Nidarosdomen, kaffe på Bakklandet, minihandle-raid på Trondheim Torg. Det var markedsdager mens vi var i byen, mat fra alle verdenshjørner og de vanlige jalla-bodene. Det ble utendørs lunsj på torget den dagen,  en blanding av thai og kinesisk på tallerkenen. Vi var nemlig velsignet med oppholdsvær mens vi var der, sånt skal en ikke ta for gitt når en besøker trønderhovedstaden, så det satte vi pris på. Temperaturen vekslet derimot mellom kort-sommerkjole-varme og skulle-ønske-jeg-hadde-vanter-kulde. Solsiden måtte vi også bortom, ble et par gode måltider der også. Det dreier seg jo mye om mat når en er på ferie. 😉 Mat må man ha! Supert gjensyn med familiens første studentby. Den andre studentbyen, Kristiansand, hvor yngste sønn studerte, må jo også besøkes igjen. Nydelig by det også; rusle i Markensgate, lunsj på Fiskebrygga. *mimre* Heldigvis bare en kort kjøretur unna, og vi har noen år på oss, skal vi være like treige til å ordne gjensyn med den som med Trondheim. 😉

Farvel for nå, Trondheim, var hyggelig å se deg igjen! 🙂

 

 

2 thoughts on “Skaptrønder

 1. Anonym

  S å fint du har fått med deg av alt vi var med på.(og litt til..)Men du har jaggu meg klart det fint å sette orda på Trondheim by..Tusen takk til Tore og deg som hadde leiebil og tok dere av meg på dagtid...Ler.Kosa oss gjorde vi alle sammen, også når torpern kom fra kurset om efterm.

  Reply
  1. Elfrid

   Syntes gubben klarte jobben bra jeg! Passe på to virrete damer alene på dagtid. 😉 Men vi er ikke så veldig vanskelig å please da. 🙂 Bare vi får det noenlunde som vi vil. 🙂 Og mat når vi trenger det, ikke minst. Koselig var det iallefall.

   Reply

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.