Med humor og selvironi

Ingar Helge Gimle skal fortelle sin livshistorie med humor og selvironi på scenen i Stavern i sommer. Det skal jeg prøve få med meg. 🙂

Elsker folk som har selvironi og byr på seg selv. Som forteller om sine egne fadeser istedenfor andres. Er åpne om EGNE feil og mangler, oppturer og nedturer. Som innrømmer sine dårlige egenskaper og ler av de gangene de selv 'dreit på draget'. Folk som sladrer om, harselerer og raljerer med, latterliggjør og utleverer SEG SELV istedenfor andre. 🙂

Det må selvinnsikt, styrke, klokskap og intelligens til slikt. Og det tror jeg den godeste Gimle har i rikt monn. De verste sladderkjerringene har nok ikke disse egenskapene, de er små i seg selv og må spre ufordelaktige ting om andre for å føle seg litt større. Akkurat som mobberne.

Det går an å lage underholdning uten å latterliggjøre andre, noe som flere av de yngre komikerene dessverre ikke helt har skjønt. Å rakke offentlig ned på andre synes jeg er en stygg måte å tjene penger på. Det er mobbing som blir godtatt fordi det blir utøvet som et yrke.

Heia Gimle!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.