I gamle dager

Hva er egentlig 'i gamle dager'? Er det da du var barn selv? For meg vil det da si på 50- og 60-tallet. For dagens barn kan nok det høres ut som veldig gamle dager, uten telefon og internet. Mange hadde ikke egen bil. Vaskemaskin og fryseboks var ikke allemannseie. Ikke TV heller.

Eller må en helt tilbake til tiden da våre foreldre eller besteforeldre var unge for at det skal kunne betegnes som gamle dager? Steinalderen var jo gamle dager for noen den også. Men da kan det iallefall ikke stemme at alt var bedre i gamle dager. For det er jo kjekt med både elektrisitet, biler og telefon. For ikke å snakke om nye medisiner og operasjonsmetoder som redder liv. Noen medisiner tar liv også, men ingen utvikling uten feilsteg på veien.

Det er vel heller sånn at det var fordeler med 'gamle dager' som vi har mistet i utviklingas løp. Det kan virke romantisk sett fra nåtidens ståsted. Det var en annen form for stress i gamle dager, men ikke sikkert vi ville synes det stresset var bedre om vi fikk prøve det.

En hver generasjon har nok sin egen oppfatning av gamle dager.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.