Ikke gjør som jeg gjør, gjør som jeg SIER!

Alle foreldres håp, er at det er dette som gjelder. Hadde vært VELDIG enkelt. Har lært (eller prøvd å lære) ungene mine at det hjelper ikke å si UNNSKYLD hvis en ikke mener det, og deretter etterlever det. *kremt* En har vel selv i voksen alder håpet at et 'unnskyld' skulle løse mer enn det kan. Eller burde. Å si unnskyld er ingen unnskyldning for å gjøre samme feilen igjen og igjen. Et av mine barn løste dette dilemmaet med å si 'bunnskyld' til broren, da mora bestemte at det var tid for å gå i seg selv. Unnskyld, men ikke helt. 😉 Han fikk kred for oppfinnsomheten, men ble ikke helt godtatt. Men måtte tenke litt også, mora hadde kanskje ikke fått med seg alle sider av saken. Ikke lett å være rettferdig forelder alltid. Og humor skal en ha innen familien! Det er sånne interne greier som gjør en til en familie. 🙂 Kan le av det i ettertid.

Husker en annen gang denne mora møtte seg selv i døra. På tur med halvvoksen sønn på sydligere breddegrader. All-inclusive. Blir jo litt lei etterhvert av all maten. Fatalt nok. Lever jo i de rikes verden, vi heldiggrisene, aldri opplevd 'real hunger'. Siste kvelden på 'resorten' var jeg skikkelig matlei, og erklærte at i kveld orker jeg ikke spise annet enn favorittdesserten min, som var en fantastisk terte med mandler, nøtter, krem og frukt. Mmmmmm. Da sa min brave sønn; 'Ærlig talt, mamma, da sitter IKKE jeg sammen med deg, du får spise mat først'. hehe... Tatt på fersken, tok den. Men litt stolt også, fordi det beviste at min sønn tross alt hadde lært noe av oss foreldre. Og når mora slapper av med manerene, så er sønnen der og korrigerer., 🙂 En har tydeligvis gjort noe riktig. Eller har gitt videre noe bra via genene, det henger jo sammen. Ikke alle får samme utgangspunkt, så det gjelder å gjøre det beste ut av det en får. Noen er heldige med genene, andre ikke, og sistnevnte må jobbe litt hardere for å bli 'skikkelige' mennesker. 'Skikkelig' er en definisjonssak avhengig av kultur, det håper jeg dere skjønner. 🙂 Men i dette tilfellet var min sønn skikkeligere enn mora. Bra for han! 😉

solskjaer_ole_g

Apropos den turen, det var på den tiden Solskjær var så utrolig populær. Eller apropos'et skulle vel egentlig rettes mot Ødegaard. 😉 Apropos denne helgen! Men altså, ved en fellesmiddag (vi var med på en Se&Hør-gruppetur) var personalet så ivrige overfor oss norske, særlig overfor ungdommene. De babla ivrig i vei om 'soldier', hørtes det ut som. Hmmm, Ingen skjønte hva de mente. 'Soldier, soldier.'  De kunne ikke mye engelsk. Kan det være noe slags pc-spill de snakker om, lurte de unge på? Vi gamlingene hadde ikke peiling på sånt. Langt om lenge forsto vi at det var dårlig uttale av Solskjær, Norge ble selvfølgelig forbundet med Solskjær. Selv om han spilte på Man U, så var han jo fra Norge. Akkurat som Ødegaard nå, han er jo norsk selv om han spiller på Real. Og folk skjønner jo sånt, de ville glede oss med å hedre Solskjær, Norge og oss. Fikk vel sikkert litt ekstra driks pga det også. 😉 Det er jo selve essensen, gled andre og du får din belønning!

Ja, nå har jeg skravla meg helt bort, husker ikke hva jeg begynte med, så nå skal jeg og gubben se en krim! SOV GODT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.