Sjef over egen kropp?

Hvem skal bestemme hvilken medisin (stoffskiftemedisin i dette tilfellet) som virker best? Pasienten som kjenner virkningen på akkurat sin kropp, eller helsepersonell som støtter seg mest til forskning og anbefalinger fra legemiddelindustrien eller andre eksperter som ikke har prøvd flere typer medisiner selv, og som heller ikke har sett resultat og bivirkninger hos sine pårørende.

Debatten pågår i media nå om dagen. Og her er mitt lett ironiske svar på Legemiddelverkets "bevis" for at brukerne ikke kan ha noe vettugt å si om syntetisk eller naturlig thyroid-medisin er det som virker best for akkurat dem. Ingen kropp reagerer likt, husk det.

Og, dette gjelder annen medisinbruk også selvfølgelig. Jeg går selv ikke på stoffskifte-medisin. Men det er snakk om utprøving, så jeg følger litt med. Noe virker for den ene pasienten, noe helt annet for den andre.

Her er innlegget; spissformulert så det holder. 😉

*********************

"Nasjonale faglige retningslinjer" som dere (Legemiddelverket) bruker som et argument, la meg komme med en kommentar til det? Takk! Da jeg fikk mine to barn i 1986 og 1989 fulgte jeg "nasjonale faglige retningslinjer" og lot dem sove på magen. Det ble sagt at det var fordi de ikke skulle bli kvalt av sitt eget gulp, om dette skulle komme etter den "normale" gulpinga på skuldera til mor/far/andre. Mange babyer døde av krybbedød i den perioden. Mange. (Takknemlig for at det gikk bra for mine to.) Det ble forsket på. Forsket. Ny forskning! OG det ble funnet ut at for å unngå krybbedød skulle babyer IKKE sove på magen. Skjønner Legemiddelverket sammenligningen her, eller må jeg forklare det???? Forskning er en evigvarende virksomhet, dens misjon er å motbevise dagens sannheter. Ofte iallefall... Lykke til med å innta ny lærdom! Jorda er ikke flat, dere vet det? Menneskene trodde det en gang også. Var mye styr for å få motbevist det, regner jeg med. 😉 Insuilin har ikke alltid vært her, heller ikke narkose. Se der, jeg forklarte allikevel! Var vel redd det trengtes... Helsepersonell som ikke evner, eller tør, å tenke nytt, stopper den medisinske utviklinga! Setter kanskje pasienters liv i fare, iallefall får mange familiers mestring og hverdagslykke et skudd for baugen. Vil dere virkelig være med på det??? Store ord det her, men det må visst til. DET er dumt.

********************

Diskusjonen ligger på Legemiddelverkets FaceBook-side, under Innlegg fra besøkende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.