O, jul med din glede, og pynta varehus, nå skal vi…

Fikk tatt et julegaveraid i dag igjen. På Nordbyen. Så vellykket var det, at jeg rakk å svare "hei, hei" og "god jul" til han med bladene ved inngangen åtte ganger. Fram og tilbake til bilen med poser i flere omganger. Tar ikke sjansen på å bære med meg fulle handleposer rundt på senteret, fort gjort å sette dem igjen et eller annet sted. *lærer av sine erfaringer* Så ut i bilen bar det med fangsten, nesten etter hver handel. Føler seg jo litt kjip da, hver gang en flyr forbi folk som selger blader for et godt formål, eller julegryta til Frelsesarmeen for den saks skyld, med poser fulle av kostbare julegaver. Det er ikke sånn at en ikke har råd til, eller VIL, støtte en god sak, liksom. Men en kan ikke gi til absolutt alle som ber pent og høflig, og ikke hver gang en passerer dem. I tillegg det er et eller annet i meg som protesterer mot det å gi "fordi" jeg ikke skal la andre se at jeg "ikke gir". Jeg liker ikke å føle meg presset til å gi pga ..... Vi har alle vårt. Så jeg smiler pent tilbake til alle som direkte eller indirekte ber om en liten skjerv av min rikdom. Så gir jeg heller til de som gir meg muligheten til å gjør det anonymt, helst via mobil, i fred og ro hjemme. Uten nysgjerrige blikk rundt meg.

En sånn førjulshandletur blir jo en skikkelig sosial happening også. Jo mindre by, jo flere kjente. Og det er jo en forandring å se folk i virkeligheten, ikke bare på profilbildet på FaceBook. 😉 De fleste er i godt julehumør, og svært få kikker rart på en selv om en klemmer alle kjente en treffer, skravler lett stresset og sikkert for høyt, og er i overkant ivrig og barnslig fornøyd med egen handleinnsats. Etterhvert tæret min egen iver faktisk litt på kreftene. Tid for kaffepause. Det er jo bare en kafe på hele senteret nå, og siden jeg følte behov for å sitte for meg selv i rolige omgivelser, så gikk jeg, av alle steder, til Mac'ern. Husket et innlegg på Face om en deilig iskaffe som ble drukket nettopp der. Mmmmmm. Bare EN pose å bære på nå, så det virket trygt å sette meg ned uten å gå utom bilen med den. (Og, ja, jeg fikk den med meg hjem etterpå.) Fikk iskaffen min også, eller Frappe som det heter på fagspråket. Nesten ikke folk ved borda, og de som var der var alle voksne. Ikke et eneste sutrete og slitent barn i sikte. Helt perfekt! Helt til jeg endelig hadde fått satt meg ned, fått pustet ut og senket skuldrene. DA begynte den hersens pipinga fra de elektroniske kassene, eller kanskje det er bestillingssystemet, å trenge seg inn i hjernen min. Overtok for den begynnende rolige, deilige følelsen. Pokkers dritt, for å si det rett ut! Har en først begynt å legge merke til det.... Det var jo nesten ikke kunder der, og allikevel så mye piping. phu... Ikke noe jeg forbinder med julefred, akkurat. Lyder kan være veeeeeeldig forstyrrende noen ganger. Mulig jeg er vel sensitiv i så måte, men sånn er'e.

Så er det meg og pepperkakemenn da! Har jo fått helt dilla på dem. Pepperkaker er julestemning! Kom på at Smith'ern sikkert hadde pepperkakemenn. Og det hadde han selvfølgelig; både menn, damer, hjerter og stjerner. Så vidt jeg husker. Jeg kjøpte med meg en pepperkakemann hjem, og nå har jeg kost meg med den inntil kaffekoppen mens jeg har skrivd innlegget her. Problemet var bare at kaka var så hard at jeg ikke klarte bite med tennene. Eller turde! En har jo hørt historier om hvordan slikt kan ende når en er over 60, det kan fort ende hos tannlegen.Kaffekoppen var for smal til at jeg fikk duppet kaka nedi. Eller pepperkaka var for bred. Skjønner? Store hverdagsproblemer! Men jeg klarte løse problemet, så roen er nå gjenopprettet.

Jaja, godt å være hjemme i stua igjen. Glemte derimot helt å stoppe på dagligvarebutikken, så handleliste er elektronisk oversendt gubben. Hurra for alt som gjør hverdagen enklere. Vel overstått gavejakt på meg i dag, altså! Gleder meg til å pakke inn gavene litt senere i kveld, sette merkelapper på, fordele gavene i poser med navn på så de havner hos rett familie, og ikke aller minst å kunne krysse av på gavelistene. "check" (Lært av han fyren på Farmen.) Dette er mitt selvskryt for idag. Alle monner drar! <3 *klapper meg selv på skuldra*

Bilderesultat for julegaver bilder av

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.